Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sezona "Art Parka" završava uz humanitarnu akciju i "Bijelu noć"

29.09.2016.

08:12

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novootvoreni "Art Park" kod uspinjače završit će ovogodišnju sezonu i druženje s publikom s dva događanja na otvorenom. Danbas će se održati humanitarna aukcija street art radova, a u subotu program zatvara projekt "Rabbit Hole", s kojim sudjeluje u kulturno-umjetničkoj manifestaciji "Bijela noć".

Festival "Art Park" pokrenula je udruga Pimp my Pump koja je krajem lipnja ove godine revitalizirala, od smeća očistila i oslikala prekrasan, ali zapušten park na lokaciji između između Ilice, Tomićeve i Strossmayerovog šetališta, čime ga je vratila svojim sugrađanima i s ponosom pokazala svim turistima.

Danas od 17 do 21 sat u parku će se održati humanitarna aukcija na kojoj će se moći kupiti drveni paneli koje su u Art Parku, tijekom ljeta, oslikali brojni umjetnici, a sav prihod donirat će se azilu u Marinićima.

Radove dimenzija 220x140 cm potpisuju Lunar, Miro Župa, Modul, Hana Tintor, Yuri Lagano, Dominik Vuković, Boris Bare, Lav, Svenkie, Sarme, Kolarek, Fat Heat, R2D2, Wane, Dock, Thorn. Radove treba platiti odmah, a kupcima će se omogućiti prijevoz i dostava na kućnu adresu.

U subotu, 1. listopada, održat će se program "Rabbit Hole", u okviru kulturno-umjetničke manifestacije "Bijela noć". Taj će dan park prirediti programe za posjetitelji od 13 sati, sve do jedan sat iza ponoći. Uz igranje ping-ponga i ugostiteljske ponude, održat će se dvije glazbeno-vokalne radionice u organizaciji Udruge Praktikum i pod umjetničko pedagoškim vodstvom Melite Lovričević.

Ranija radionica namijenjena je djeci od 12 do 15 godina, a kasnija za mlade i "sve one koji se tako osjećaju".

Od 16 sati kreće cjelodnevni glazbeni program u sklopu kojega će se izmjenjivati dj-i Agregat Sun i Kuna s Art Park Jam Crew bendom, a istovremeno će trajati i crtanje uživo.

Kada padne mrak, oko 20 sati, upalit će se svjetlosne instalacije kojima će na poseban način biti osvjetljeno pedesetak radova raznih umjetnika, a to će biti prvi puta od njegovog nastanka da je park osvjetljen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.