Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sezona počinje - kreću radovi u Fonovoj i Hanuševoj

15.06.2018.

10:24

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Dražen Petrović, Facebook

foto: Dražen Petrović, Facebook

Foto: - / -

Ljetna sezona velikih, komunalnih radova otvara se sutra (subota) prvom lopatom u Fonovoj i Hanuševoj ulici. Radit će se tri mjeseca uz opsežnu prometnu regulaciju, a u rujnu će poznate "kockice" konačno otići u povijest.

Nakon godina traženja, poznate "kockice" u Fonovoj i Hanuševoj, uz zgradu Zapadnog kolodvora, najesen će zamijeniti asfalt. 

Na naš upit što se točno planira napraviti u iduća tri mjeseca, Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, odgovorili su:

"Radovi počinju na raskrižju Slovenske, Međimurske i Ulice Josipa Fona, a završetak je Hanuševoj, neposredno prije odvojka Ulice Josipa Hanuša kod kućnog broja 4. Radit će se na kolniku, nogostupima te zelenim pojasevima između ruba kolnika i nogostupa. Kamene kocke bit će izvađene, a umjesto njih bit će ugrađen asfalt. Ukupna dužina zahvata je oko 300 metara, prometni traci široki su 3m i 3,5m, dok su nogostupi najvećim dijelom širine između 1,5 m i 3m. Izuzetak je nogostup ispred zgrade Zapadnog kolodvora gdje će biti osiguran pješački koridor od gotovo 8m. Ukupna vrijednost radova iznosit će oko 1,5 milijuna kuna.

Što se tiče Ulice grada Mainza i Trga Francuske Republike, neće se izvoditi nikakvi radovi, već će služiti kao obilazni pravci za vrijeme trajanja radova u Fonovoj i Hanuševoj ulici."

Što se tiče prometne regulacije, od 16.6. do 31.8.2018.Ulica Josipa Fona i Josipa Hanuša na dijelu od Međimurske do odvojka Hanuševe, bit će zatvorene za sav promet.

Tijekom radova u Ulici grada Mainza i Trgu Francuske Republike, od Slovenske do Reljkovićeve ulice, promet će teći na dva prometna traka, na Talovčevoj će biti uspostavljen dvosmjeran promet, dok će se odvojkom ulice Josipa Hanuša uspostaviti jednosmjeran promet (smjer sjever-jug) do ulice Josipa Hanuša.

Obilazni pravac za vrijeme radova bit će:

 - Ulica grada Mainza - Trg Francuske Republike - Matka Talovca - odvojak ulice Jospia Hanuša - Josipa Hanuša

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.