Hrvatski radio

Radio Sljeme

SGZ: Bandić povukao svoj prijedlog o osnivanju društva Sportski objekti

26.02.2019.

09:18

Autor: Vesna Jurić Rukavina

foto: Patrik Macek/PIXSELL

foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Prijedlog gradonačelnika Bandića o osnivanju trgovačkog društva Sportski objekti, koje bi se bavilo obnovom gradskih sportskih objekata, neće se naći pred zastupnicima na današnjoj sjednici SGZ. Bandić je povukao prijedlog jer nije dobio podršku većine. No, to ga, kako je rekao - ne zabrinjava!

Ostale točke dnevnog reda su usvojene pa će tako na dnevnom redu između ostalog biti i prijedlog novčane pomoći hrvatskim braniteljima za Uskrs i Božić. Naime, nezaposleni hrvatski branitelji koji su korisnici prava na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje ili na zajamčenu minimalnu naknadu imaju mjesečna primanja manja od umirovljenika kojima se isplaćuju novčani dodatci zbog malih iznosa mirovine, kao i novčana pomoći za Uskrs i Božić. Iz tog razloga je skupštinski Odbor za branitelje jednoglasno prihvatio inicijativu branitelja Grada Zagreba i Gradskog ureda za branitelje da se navedenoj kategoriji hrvatskih branitelja isplaćuje po 200 kuna za te blagdane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.