Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sifon u sljemenskoj žičari od 44 tisuće kuna!

08.12.2020.

12:28

Autor: Mario Mihaljević, HINA

Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini Renato Petek danas je prije skupštinske sjednice novinarima pokazao sifon od 44 tisuće kuna, kakvih je više ugrađeno na sljemenskoj žičari, iako je, kaže, trebao biti naplaćen maksimalno 200 kuna. Iz Grada tvrde, da su iznesene neistine.

-Predstavit ću vam nešto što je najvrijednije od kamera i svega u ovom prostoru, a riječ je o sifonu od 44 tisuće kuna, kakav je ugrađen na sljemenskoj žičari-, rekao je Renato Petek prije skupštinske sjednice.

-Nešto što košta 100 kuna, što je trebalo biti naplaćeno maksimalno 200 kuna, na kraju je naplaćeno 44 tisuće kuna-. Sifon, koji je pokazan novinarima, Petek je stavio na crveni jastučić, jer kako kaže ovakva investicija koja ima enormno visoku cijenu, zaslužuje biti na crvenom jastučiću.

-Svi oni zastupnici koji dignu ruku i podrže proračun, dignuli su ruku da se subvencionira ZET, što nije problem, ali od strane ZET-a, je očito podmiren trošak ovakvog skupog sifona na žičari- upozorio je Petek. 

No iz Grada je stiglo priopćenje u kojem se tvrdi da je riječ o neistinitoj tvrdnji zastupnika Peteka. 

-Na sjednici Odbora za kontrolu, objašnjena je razlika između nepovratnog ventila i zaštitnika od povratnog toka, koji zaštitnik od povratnog toka je ugrađen u objekt žičare, a njegova obvezna ugradnja propisana je Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga-.

-Podni sifon koji je pokazivao zastupnik Petek, ne predstavlja niti nepovratni ventil, a niti ZOPT. Isti sifon se uopće ne ugrađuje kao dio vodoopskrbnog sustava, za razliku od ZOPTA, čija je ugradnja obvezna-. Ukoliko zastupnik Petek iz bilo kojeg razloga nije mogao razmijeti razliku u pogledu navedenog, isti je mogao tražiti dodatno pojašnjenje-stoji u priopćenju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.