Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sinčić: "Pozivam ministricu Murganić na ostavku"

05.03.2019.

17:45

Autor: Krešimir Vešnik

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, pozvao je ministricu Nadu Murganić da podnese ostavku jer smatra da je slučaj s Paga pokazao probleme u sustavu. Rekao je to na Trgu bana Jelačića gdje je Živi zid nastavio akciju u kojoj dijele donacije samohranim roditeljima.

Akcija je u protekla tri tjedna održana diljem Hrvatske, a ovog su se puta članovi Živog zida ponovno okupili na središnjem zagrebačkom trgu gdje je oko 150 samohranih roditelje dobilo donacije od 500 kuna - Sudeći prema daljnjem interesu ponovno ćemo se vratiti ovdje, možda i nekoliko puta - rekao je Sinčić

Predsjednik Živog zida smatra da država o malo čemu vodi brigu pa tako i o samohranim roditeljima, a da je taj sektor u kaosu, svjedoče zadnja događanja oko zlostavljanja djece.

- Pokazuje se da nije problem samo u upravljanju Centra za socijalnu skrb u Zadru nego da je problem u cijelom sustavu - istaknuo je Sinčić te je, stoga, pozvao ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadu Murganić da podnese ostavku - To je sistemski problem, a kada je nešto sistemski problem, za to mora odgovarati ministar, pa pozivam još jednom, ne samo zbog situacije u socijalnoj skrbi, nego i u demografiji, obitelji i s mladima, ministricu Murganić na ostavku. Ponavljam, problemi koji se javljaju u centrima za socijalnu skrb diljem Hrvatske su sistemski problemi zbog neadekvatnog zakonodavstva, zbog kadra koji nije dovoljno sposoban obavljati te zadaće i zbog nedovoljnog financiranja - napomenuo je.

Sinčić je ocijenio i da je ova Vlada dosad najkorumpiranija u Hrvatskoj, a po nesposobnoosti prestigla je i Milanovićevu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.