Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sindikati podržavaju menadžerske ugovore, a Bandić i dalje ne

03.06.2015.

11:21

Autor: Ana Krois, Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koordinacija sindikata Holdingovih podružnica poslala je otvoreno pismo gradonačelniku Milanu Bandiću u vezi njegove najave o smjeni Uprave Holdinga. Po mišljenju sindikata Uprava je redovno izabrana preko najtečaja na osnovi svoje stručnosti, a najavljena je smjena ne zbog nesručnosti Uprave, nego zbog političkih razloga.

i dodao da Sindikati razumiju zašto su potpisani menadžerske ugovori istaknuo je to u našem programu član Koordinacije sindikata Holdingovih podružnica Stjepan Lisičak:  "Sinidkati razumiju te menadžerske ugovore, zato što znamo što se događa u Gradu Zagrebu. Stalno neka politička uhljebljenja - sad je ovaj na vlasti sad je onaj na vlasti - a na štetu i djelatnika Holdinga i na štetu Zagrepčana. Zato razumijemo ove menadžerske ugovore! Vi nećete dobiti stručnjaka na neko radno mjesto, ako neće imati neku sigurnost i dati mu mogućnost da radi i da se dokaže."

Kada je riječ o Upravi Holdinga gradonačelnik Bandić je u našem programu ponovio da ne može podržati menadžere koji u doba krize i recesije imaju velika primanja: "Ja sam lagne signale slao prvih mjesec dana, da ljudi odustanu od suludog menadžerskog ugovora, koji u ovo vrijeme ne korespondira s vremenom i nije pošteno da ga imaju, jer više od 85% poslova obavljaju za Grad - to je prvo. Nisu to shvatili. Kad nisu to shvatiti, ja sam im uputio jedno pismo da to naprave. Oni su meni na pismo odgovorili pismom, kvalitetno su mi odgovorili, a ja sam još kvalitetnije odgovorio na to pismo. Evo danas je sjednica Nadzornog odbora, on će usvojiti ugovor koji će se ponuditi njima da ga potpišu, a oni će smi odlučiti što će napraviti nakon toga, a Skupština će nakon toga donijeti odluku."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.