Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sit&Meet - staza hrvatskih velikana u Zagrebu!

23.08.2022.

11:57

Autor: Radio Sljeme

Hrvatski velikani

Hrvatski velikani

Foto: Hrvoje Markešić / Hrvoje Markešić

Trinaest interaktivnih skulptura hrvatskih velikana postavljeno je na terase najpopularnijih gradskih kafića. To je dio projekta "Sit&Meet- staza hrvatskih velikana" koju je osmislio Hrvoje Markešić

Hrvatski velikani već su privukli pozornost domaćih i stranih turista pa se kao atrakcije pojavljuju na selfijima i društvenim mrežama.


Hrvoje Markešić, jedan od osnivača projekta, ističe da “Sit&Meet” domaće i strane turiste upoznaje s hrvatskim velikanima i njihovim izumima koji su globalno važni, poput struje, padobrana i penkale, a skeniranjem bar-koda mogu se saznati najvažnije informacije o osobama koje skulpture predstavljaju.


Kavu sada možete popiti u društvu Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkale, Nikole Šubića Zrinskog, Nikole Tesle, Marka Pola, Ivana Meštrovića, Ruđera Boškovića, Dražena Petrovića, Marina Getaldića, Milke Trnina, Ivana Vučetića, Andrije Mohorovičića i Josipa Belušića.


Skulpture su djela Nikole Vudraga, Jelene Mavrić Varga, Georgette Yvette Ponté, Ive Šintić, Jelene Kašić, Sanjina Vinkovića, Paule Banić, Petra Popijača te Petra Varge.Galerija
Sit&Meet, Foto: Hrvoje Markešić/Hrvoje Markešić
Sit&Meet, Foto: Hrvoje Markešić/Hrvoje MarkešićSit&Meet, Foto: Hrvoje Markešić/Hrvoje Markešić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.