Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sit&Meet - staza hrvatskih velikana u Zagrebu!

23.08.2022.

11:57

Autor: Radio Sljeme

Hrvatski velikani

Hrvatski velikani

Foto: Hrvoje Markešić / Hrvoje Markešić

Trinaest interaktivnih skulptura hrvatskih velikana postavljeno je na terase najpopularnijih gradskih kafića. To je dio projekta "Sit&Meet- staza hrvatskih velikana" koju je osmislio Hrvoje Markešić

Hrvatski velikani već su privukli pozornost domaćih i stranih turista pa se kao atrakcije pojavljuju na selfijima i društvenim mrežama.


Hrvoje Markešić, jedan od osnivača projekta, ističe da “Sit&Meet” domaće i strane turiste upoznaje s hrvatskim velikanima i njihovim izumima koji su globalno važni, poput struje, padobrana i penkale, a skeniranjem bar-koda mogu se saznati najvažnije informacije o osobama koje skulpture predstavljaju.


Kavu sada možete popiti u društvu Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkale, Nikole Šubića Zrinskog, Nikole Tesle, Marka Pola, Ivana Meštrovića, Ruđera Boškovića, Dražena Petrovića, Marina Getaldića, Milke Trnina, Ivana Vučetića, Andrije Mohorovičića i Josipa Belušića.


Skulpture su djela Nikole Vudraga, Jelene Mavrić Varga, Georgette Yvette Ponté, Ive Šintić, Jelene Kašić, Sanjina Vinkovića, Paule Banić, Petra Popijača te Petra Varge.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.