Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sjednica optužnog vijeća u slučaju "Bandić" - odgođena

29.08.2016.

10:21

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijski sud odgodio je odluku o osnovanosti optužnice kojom Uskok zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića tereti zbog pogodovanja udruzi "U ime obitelji" za 5. listopada. Razlog je to što jednom od okrivljenika nije bio uručen sudski poziv.

Zbog ljetnih praznika, navodno - svima nisu mogli biti dostavljeni pozivi za današnje odlučivanje. 

Inače - prvu optužnicu protiv Bandića za tzv. aferu Štandovi optužno vijeće odbacilo je u srpnju prošle godine, zaključivši da u postupanju gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No Vrhovni je sud u svibnju prihvatio USKOK-ovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Sud povrijedio odredbe kaznenog postupka, jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju.

Uskok podsjetimo, gradonačelnika Bandića tereti da je s Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi "U ime obitelji" priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.