Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sjednica skupštine zatvorena za javnost, imaju li građani razloga za brigu?

08.06.2016.

09:46

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na prijedlog gradonačelnika Bandića održana je sjednica Gradske skupštine zatvorena za javnost. Neslužbeno se doznaje da bi na toj sjednici zastupnici trebali izglasati odluku o reprogramiranju kredita Zagrebačkog holdinga koji na naplatu dolaze iduće godine.

U sjeni političke krize koja trese Hrvatsku danas je održana sjednica Gradske skupštine koja je zatvorena za javnost, druga po redu u proteklih mjesec i pol dana. Neslužbeno se doznaje da je riječ o izglasavanju odluke o reprogramiranju kredita.

Reakcije su jutros stigle iz gradskog HSLS-a. Pitaju - što se izvanredno događa u gradu i što se krije od građana. Tajnik gradskog HSLS-a Darko Klasić rekao je da i ako je riječ o reprogramiranju kredita, da će to ionako platiti građani Zagreba, te da nema potreba da se sjednice odvijaju pod velom tajne..

Žalosno je da građani ne mogu biti upoznati sa uvjetima kredita jer će oni taj kredit otplaćivati. Bilo bi u redu da smo upoznati s javnim financijama grada Zagreba. Ovo je u 16 godina prvi puta da se održavaju tajne sjednice Gradske skupštine. Zanima nas što se to izvanredno dešava u Zagrebu da se neke stvari moraju skrivati od javnosti..

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.