Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sjeverni dio grada sinoć dobio struju

23.07.2015.

20:10

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snažno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je jučer poslijepodne naš grad. Zbog udara groma u dalekovod na Ksaveru gotovo petina grada neko je vrijeme ostala bez struje.

Bila je riječ o velikom dijelu podsljemenske zone i središta grada, a bilo je problema i u Ivanjoj Reci. No, direktor Elektre Jure Jozić u programu Radio Sljemena javio je dobru vijest:

"Ukopčali smo transformatorsku stanicu, kolege iz Elektroprijenosa su uspjeli ukopčati 110-kilovoltne vodove tako da su praktički svi potrošači dobili struju osim ako možda netko nije na niskom naponu dobio napon jer se možda dogodilo da je neki transformator u transformatosrkim stanicama izvan pogona, onda će naše službe za hitnu intervenciju na niskom naponu to brzo riješiti. U Ivanjoj Reci smo pronašli kvar, naše ekipe otklanjaju kvar. Pale su neke žice po zemlji tako da se nadamo da će to ekipe još dok se vidi porješavati. Malo će nam trebati vremena, ali nadamo se da ćemo i toi riješiti", zaključio je Jozić.          

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.