Hrvatski radio

Radio Sljeme

12:39 / 25.07.2017.

Autor: Krešimir Vešnik

Skijaške utrke dva dana zaredom

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Utrke Svjetskog kupa u slalomu za žene i muškarce "Trofej Snježne kraljice" održat će se na sljemenskom Crvenom spustu 3. i 4. siječnja. To je najavljeno prilikom jučerašnje FIS-ove redovne tehničke inspekcije Crvenog spusta.

Radi se o redovnoj tehničkoj inspekciji gdje se bruse oni najsitniji detalji. Nije bilo posebnih primjedbi. Kako mi, tako i FIS teži savršenstvu i žele još poboljšanja, istaknuo je direktor organizacijskih utrka Vedran Pavlek. 

Bilo je govora o pohvalama organizatorima, skijalištu i Gradu na investicijama u sustav zasnježenja te o prostoru za napredak.

Ulazimo u 14. sezonu kada je Sljeme u kalendaru svjetskog kupa, za sada smo u 13 sezona imali 11 utrka. Sljedeće godine utrke su na programu 3. i 4. siječnja, dan za danom. S jedne strane bit će izazovno za nas kao organizatore, a s druge strane atraktivno za gledatelje jer će već nakon ženske utrke koja je u popodnevno-noćnom terminu, kamere će se odmah uključiti na izvlačenje u grad. Na taj način ćemo još bolje povezati događanja na Sljemenu i u Zagrebu, kazao je Pavlek.

Na pregledu Crvenog spusta bio je i gradonačelnik Bandić. Naglasio je kako će i sam pripremiti iznenađenje u centru grada, o kojemu ćemo više informacija dobiti krajem listopada. Grad koji se bori za treću titulu najboljeg Adventa u Europi i koji brani titulu br. 1 turističke destinacije, mora napraviti nešto atraktivno da bi to ostvario, poručio je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.