Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sklop razgovora za posao i brzih spojeva na FER-u

14.12.2017.

17:31

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Career Speed Dating, razgovor za posao u obliku brzih spojeva održao se na FER-u za studente iz tehničkih i STEM područja. Ukupno 42 poduzeća podijeljenih u 7 skupina ovisno o području djelovanja, u 8 minuta intervjuiralo je potencijalne kandidate za zaposlenje.

Oko 200 studenata danas je sudjelovalo u ovoj manifestaciji koju su organizirali FER i udruga eStudent. Cilj manifestacije je da studenti tijekom studija dobiju priliku razgovarati sa što većim brojem poslodavaca ili da pronađu posao, praksu ili trajno zaposljenje nakon završetka studija.

Iva Gospodnetić, voditeljica ureda u Centru karijera FER-a, objašnjava kako izgleda ovaj razgovor za posao, Student dolazi kod poslodavca, imaju 8 minuta na raspolaganju da se upoznaju; uglavnom je to dovoljno vremena da postave osnovna pitanja, pokažu jedno drugome što ih zanima, što očekuju jedno od drugog, saznaju neke osnovne informacije i dogovore se, ako postoji i dalje interesa, za detaljniji razgovor. Po isteku 8 minuta studenti poslodavcima i poslodavci studentima daju povratnu informaciju kako su doživjeli iskustvo tog intervjua i što bi mogli sugerirati da se sljedeći put poboljša i nakon toga student odlazi novom poslodavcu i započinje novi krug razgovora.

Poduzeća su zadovoljna ovakvim načinom razgovora s potencijalnim kandidatima pa ih se na ovu manifestaciju ove godine prijavilo još i više, dok studentima se najviše svidjelo što su ovako dobili uvid u to kako izgledaju razgovori za posao.

Više informacija na https://careerdate.fer.hr/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.