Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Skrivena zagrebačka dvorišta"

17.07.2015.

07:04

Autor: Ivana Radaljac Krušlin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počinje projekt "Skrivena zagrebačka dvorišta", koji je prošlog ljeta na Gornji grad doveo 30 tisuća posjetitelja. Od petka do nedjelje, 26. srpnja svi zainteresirani imat će jedinstvenu priliku zaviriti iza vrata gornjogradskih palača i otkriti neke od najljepših privatnih i javnih vrtova i dvorišta gornjogradskih palača.

Moći će se vidjeti Prekrasno dvorište palače Balbi u Demetrovoj, čarobni vrt Državnog arhiva palače Erdödy-Drašković na vrhu Opatičke ili malo intimno privatno dvorište u Opatičkoj ulici.

Novitet ove godine jest i jedinstveni zeleni unutarnji vrt Atelijera Meštrović u Mletačkoj s Meštrovićevim skulpturama koji će biti otvoren tijekom cijele manifestacije, a posebna atrakcija svakako je otvorenje kultnog dvorišta u Basaričekovoj 11 u kojemu je sniman najzagrebačkiji od svih filmova - remekdjelo Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli".

Sva dvorišta bit će otvorena za javnost svakim danom od 18 sati do ponoći,a ulaz u sva dvorišta je slobodan.Inače, ova je turistička atrakcija prošle godine predstavljena i na BBC-ju. 

 
 
 
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.