Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Skup zajedništva 100 posto za Hrvatsku"

03.05.2015.

08:30

Autor: Ana Krois, Davor Šalat, Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Desetak tisuća branitelja iz cijele zemlje te građana okupilo se sinoć na Trgu bana Jelačića na skupu zajedništva.

U četvrtak će biti 200 dana otkad branitelji prosvjeduju u Savskoj, pa je zato predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida i jedan od vođa prosvjednika iz Savske ulice Đuro Glogoški dao rok premijeru Zoranu Milanoviću da do tada počne javni dijalog pred medijima, kako bi se izbjegle manipulacije, laži i obmane kojima se njegova Vlada služi. Istaknuo je da je mali korak od Trga bana Jelačića do Trga svetog Marka:

"Do četvrtka se odlučite jeste li spremni sudjelovati u zajedništvu ili niste. Ako niste spremni, gospodo, sudjelovati u zajedništvu, u stvaranju budućnosti Hrvatske za generacije koje dolaze, za dostojanstven život svakog čovjeka, tada to javno recite i tada ćemo, ako to nećete prihvatiti i sami otići, 30. svibnja, na Dan državnosti, napraviti taj posljednji korak s Trga bana Jelačića na Trg Svetoga Marka, a tada smo rekli da će netko morati otići", zaključio je Glogoški.      

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.