Hrvatski radio

Radio Sljeme

Skupština konačno o GUP-u

07.05.2015.

07:39

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što su s prošlotjedne sjednice Gradske skupštine povučene Izmjene i dopune Generalnog urbnističkog plana ta će se točka konačno naći na dnevnom redu. Raspravljat će se i o Planu financijskog rstrukturiranja Košarkaškog kluba Cibone.

Donošenjem izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada namjerava se među ostalim stvoriti uvjete za legalizaciju nezakonito izgrađenih zgrada. Naime zbog dosadašnjih odgoda donošenja izmjena GUP-a bilo je onemogućeno legalizirati brojne zgrade, a rok legalizacije istječe. Osim toga izmjenama GUP-a stvaraju se i preduvjeti za nove projekte u gradu istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Gradonačelnik ne sumnja da će izmjene GUP-a na sjednici, biti usvojene, a nakon tog slijedi javna rasprava. 

Prvi čovjek Grada uvjeren je i da će zastupnici prihvatiti i plan financijskog restrukturiranja Košarkaškog kluba Cibone. Njime je predloženo da se otpiše 40 posto dugovanja prema gradu Zagrebu, a ostalih 60 posto dugovanja podmiri beskamatno u 84 mjesečne rate uz poček od godinu dana. Nakon otpisa dijela duga Cibona bi trebala Gradu platiti oko milijun i 560 tisuća kuna.

U prilogu najava novinarke Anke Krois.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.