Hrvatski radio

Radio Sljeme

Skupština nije prihvatila Lovrićev prijedlog o KB Sveti Duh

23.05.2023.

19:53

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Odbijen Lovrićev prijedlog

Odbijen Lovrićev prijedlog

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Zagrebačka Gradska skupština u utorak nije prihvatila prijedlog nestranačkog zastupnika Ivice Lovrića da se gradonačelnika Tomaševića zaduži da poduzme aktivnosti kako bi u KB Sveti Duh svi građani imali mogućnost ostvariti pravo na adekvatnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.


Devet oporbenih zastupnika na sjednici Gradske skupštine podržalo je Lovrićev prijedlog, dok je 26 zastupnika iz vladajuće većine bilo protiv.  


Tijekom rasprave oporbeni zastupnici najavili su da će podržali Lovrićev prijedlog, a zatražili su i da ravnateljica Kliničke bolnice "Sveti Duh" Ana-Maria Šimundić odstupi s dužnosti te da odustane od preuzimanja Nagrade Grada Zagreba, koja bi joj trebala biti dodijeljena na Dan grada Zagreba, 31. svibnja. 


Istaknuli su da se protiv ravnateljice Šimundić vodi kazneni postupak, a što je, naveli su, povjereniku za informiranju potvrdilo Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu.  To je gradonačelnik Tomislav Tomašević opovrgnuo.  


-Ne mogu znati zašto je možda došlo do nekih kontradikcija, ali ono što znam je da se kazneni postupak po službenoj dužnosti ne vodi protiv ravnateljice KB Sveti Duh, a o čemu je izvadila u subotu i uvjerenje od nadležnog Suda, rekao je Tomašević.  


-Kad se pokrenu kaznene prijave postoje kazneni izvidi koje provodi Državno odvjetništvo, kako bi ili odbacilo kaznenu prijavu ili podignulo optužnicu. Međutim, nemam informaciju da je bilo kakva optužnica podignuta, i da je, to bi se trebalo vidjeti, dodao je.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.