Hrvatski radio

Radio Sljeme

Skupština ostala bez kvoruma, sjednica prekinuta

02.05.2018.

20:39

Autor: Ivan Hlupić

Tomislav Miletić/PIXSELL

Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: - / -

Ni nakon drugog dana zasjedanja sjednica Gradske skupštine nije privedena kraju. Oporbeni zastupnici uz podršku HDZ-a napuštanjem Stare gradske vijećnice kasno pospodne izazvali su nedostatak kvoruma prilikom rasprave o natječaju za održavanje javne rasvjete.

Upravo Bandiću propao plan da regulira natječaj za posao javne rasvjete u Zagrebu na način da se na njega mogu javiti samo 4 privatna poduzeća u cijeloj Hrvatskoj. Te poslove je do 2010. godine u Zagrebu obavljalo javno poduzeće nakon čega je gradonačelnik posao dodijelio privatnom poduzeću. Tražili smo kao Klub lijevog bloka da posao javne rasvjete u budućnosti obavlja gradsko poduzeće po uzoru na primjerice Rijeku i Beč jer se radi o prirodnom monopolu vezanom uz komunalnu infrastrukturu koji ne bi smio u privatne ruke. Bandić je odbio povući točku s dnevnog reda pa je oporba uspjela srušiti kvorum jer su nedostajali i neki zastupnici vladajuće većine, napisao je na svom Facebooku gradski zastupnik Lijevog bloka Tomislav Tomašević.

Zastupnik iz kluba Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a Tihomir Milovac pojasnio je da su sjednicu napustili i zastupnici HDZ-a što je zapravo presudilo kvorumu i izazvalo prekid sjednice.

Gradska skupština s radom nastavlja tek u ponedjeljak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.