Hrvatski radio

Radio Sljeme

18:13 / 02.02.2021.

Autor: Mario Mihaljević

Skupština prihvatila prijedlog izgradnje 30 zgrada u Klari

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Bandićev prijedlog izgradnje 30 zgrada u Klari i davanje stanova na korištenje osobama čiji su stambeni objekti oštećeni u potresima koji su se dogodili tijekom 2020. prihvaćen je većinom glasova zastupnika.

Oporbeni zastupnici uputili su u utorak na Skupštini mnoge kritike na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o gradnji stanova u Klari za ljude čiji su objekti stradali u potresima upozorivši da je prijedlog nepotpun, a sumnjaju i da je riječ o paravanu za masovnu gradnju. 

Iako oporba pozdravlja namjere da se pomogne stradalima u potresu, smatraju da je ovaj prijedlog gradonačelnika predizborni trik koji se neće realizirati. Napominju da postoje drugi načini da se stradalima u potresu pomogne, a da pritom ne trebaju čekati godinu i pol koliko bi gradnja trebala trajati.

Gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je na kraju zastupnike da će se u Klari raditi 100 objekata po tri stana, u tri faze, ukupno 300 stanova. Podsjetio je da je u Zagrebu oštećeno više od 30.000 objekata, od čega je okvirno 70 posto dobilo zelenu naljepnicu, 24 posto žutu i pet posto crvenu, a to je, ističe, 1500 obitelji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.