Hrvatski radio

Radio Sljeme

Skupština Zagrebačke županije odbila rebalans proračuna

03.05.2018.

16:01

Autor: Krešimir Vešnik

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Jedan od najvažnijih prijedloga šeste sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije, rebalans proračuna za ovu godinu, skupština nije podržala. Ukupno se na sjednici raspravljalo o 26 prijedloga.

Zagrebačka županijska skupština odbila je prijedlog rebalansa proračuna za ovu godinu, tj. njegovo povećanje za nešto više od 14 milijuna kuna. Odibanje prijedloga rebalansa će utjecati na projekt nabave udžbenika za učenike osnovnih škola, za koju je Županija predvidjela 12 milijuna kuna, Sa školama čiji smo mi osnivači možemo sklopiti ugovor, one će provesti natječaje. Ali za gradove, Velika Gorica, Samobor, Zaprešić i Vrbovec, će javnu nabavu morati provesti sama županija. Nadamo se da ćemo u određenom roku to uspjeti realizirati i provesti, rekao je župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić.  

A na pitanje o tome što će biti s programom jednokratne novčane pomoći za novorođeno dijete, pročelnica županijskog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak rekla je da su kriteriji za novčanu pomoć definirani krajem ožujka, Pravo podnošenja zahtjeva ima jedan od roditelja, samohrani roditelj, postojitelj ili roditelj iz jednoroditeljske obitelji. U pravilu se zahtjev podnosi u roku 4 mjeseca od dana rođenja djeteta, a najkasnije se može podnijeti do 10. siječnja 2019, rekla je Čuljak.

Velimir Kokot, pročelnik odjela za fondove Europske unije, istaknuo je i da Županija aktivno sudjeluje u EU projektima te da u ovom trenutku ima gotovo 100 milijuna projekata u fazama pripreme, prijave te odobrenja i provedbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.