Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sljemenska žičara uskoro kreće s radom?

01.12.2021.

11:53

Autor: Boris Bogić

Željko Hladika/PIXSELL

Željko Hladika/PIXSELL

Foto: - / -

"Korak smo bliže do rješenja oko puštanja u promet žičare" rekla je ekskluzivno za naš radio, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenac nakon sastanka s ministrom prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te predstavnicima Ministarstva zdravstva

Sljemenska žičara na koju je do sada utrošeno gotovo 800 milijuna kuna već mjesecima radi zbog održavanja, ali bez prijevoza putnika jer ne zadovoljava propise o buci kako ih tumači Državni inspektorat.

Iako nakon sastnaka nije bilo službenih izjava, ministar Oleg Butković, u prolazu je dao naslutiti da su blizu dogovora oko žičare, a zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec u našoj je emisiji "Zagrebi po Zagrebu" potvrdila da bi žičara uskoro trebala primiti prve putnike

- Bitno je da javnos razumije kako je tu riječ o problemu "administrativnog karaktera". Radi se o različitim tumačenjima postojećih propisa i jedan način riješenja je izmjena tog pravilnika o buci -, rekla je Dolenec.

Dogovoren je još jedan sastanak na kojemu bi trebao sudjelovati i ministar Zdravstva Vili Beroš, rekla je zamjenica gradonačelnika te naglasila kako je zajendički interes svih da se žičara čim prije otvori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.