Hrvatski radio

Radio Sljeme

Smiju li kućni ljubimci u sljemensku žičaru?

25.02.2022.

13:49

Autor: AKK, Radio Sljeme

Ljubimci u žičari?

Ljubimci u žičari?

Foto: B.Vid/Hrvatski radio / HRT

Odgovor je - smiju, ali postoje uvjeti. Za kućne ljubimce, koji ih ispunjavaju, prijevoz je besplatan - tvrde iz Zagrebačkog električnog tramvaja. 

Dopušten je prijevoz kućnih ljubimaca, odnosno pasa visine grebena do 30 cm, mački i pitomih malih životinja u odgovarajućim ručnim transportnim kutijama. Dopušten je i prijevoz kućnih ljubimaca, odnosno pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, ako pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, a vlasnik ima propisanu ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće. 


U kabini će se moći prevoziti samo jedan kućni ljubimac, a putnik koji je uveo ljubimca u kabinu odgovoran je za njegovo ponašanje i dužan je nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima ili onečisti kabinu. Putnik, koji putuje s kućnim ljubimcem, dužan je nositi pribor za čišćenje fekalija i očistiti površinu u kabini koju njegov kućni ljubimac onečisti. Potrebno je istaknuti kako je zabranjen prijevoz opasnih pasa, što je određeno posebnim propisima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici