Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:49 / 25.02.2022.

Autor: AKK, Radio Sljeme

Smiju li kućni ljubimci u sljemensku žičaru?

Ljubimci u žičari?

Ljubimci u žičari?

Foto: B.Vid/Hrvatski radio / HRT

Odgovor je - smiju, ali postoje uvjeti. Za kućne ljubimce, koji ih ispunjavaju, prijevoz je besplatan - tvrde iz Zagrebačkog električnog tramvaja. 

Dopušten je prijevoz kućnih ljubimaca, odnosno pasa visine grebena do 30 cm, mački i pitomih malih životinja u odgovarajućim ručnim transportnim kutijama. Dopušten je i prijevoz kućnih ljubimaca, odnosno pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, ako pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, a vlasnik ima propisanu ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće. 


U kabini će se moći prevoziti samo jedan kućni ljubimac, a putnik koji je uveo ljubimca u kabinu odgovoran je za njegovo ponašanje i dužan je nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima ili onečisti kabinu. Putnik, koji putuje s kućnim ljubimcem, dužan je nositi pribor za čišćenje fekalija i očistiti površinu u kabini koju njegov kućni ljubimac onečisti. Potrebno je istaknuti kako je zabranjen prijevoz opasnih pasa, što je određeno posebnim propisima.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici