Hrvatski radio

Radio Sljeme

18:04 / 17.12.2019.

Autor: Krešimir Vešnik

Smjena ravnatelja bolnice Srebrnjak nije važeća?

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

"Smjena bivšeg ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak nije važeća", jedan je od zaključaka s današnje tematske sjednice Odbora za kontrolu i zdravstvo Gradske skupštine o kojem će se naknadno raspravljati. Govorilo se o izvješću Gradskog ureda za kontrolu zbog kojeg je Boro Nogalo smijenjen.

Iz Grada poručuju da su proučavali bolnicu Srebrnjak zbog njezinog manjka u proračunu te su tako otkrili, kažu, nezakonito zapošljavanje - Također smo konstatirali da je bolnica u određenom razdoblju zaposlila specijaliste otorine u vrijeme kada nije imala suglasnost za obavljanje djelatnosti orl-a - rekla je pročelnica Gradskog ureda za kontrolu, Ana Matijević

O svemu je oglasio i smijenjeni ravnatelj Nogalo - Jesmo, neke smo ljude primili prije dobivanja suglasnosti o djelatnosti. Da biste dobili suglasnost morate, po zakonu, imati prostor, opremu i ljude. Nitko vam neće dati djelatnost ako nemate zaposlenog čovjeka. To je rješenje resornog ministarstva. Ako smo sva ta rješenja imali, ako smo sve suglasnosti o djelatnosti dobili, u čemu je problem?

Na posebnoj tematskoj sjednici raspravljat će se o je li izvješće gradskog ureda dostatno, je li smjena važeća, o odgovornosti ravnatelja i Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak te uspješnosti bolnice.