Hrvatski radio

Radio Sljeme

Smotra Sveučilišta u Zagrebu završena dodjelom priznanja

16.11.2013.

17:57

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Smotra Sveučilišta u Boćarskome domu završena je.Najuspješnijim sudionicima Smotre dodijeljena su pri tom posebna priznanja.

Priznanja su im dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš te prorektorica za studente i studije Blaženka
Divjak.

Priznanja su dodjeljena u devet različitih kategorija, i to: u kategoriji najbolje predstavljanje uživo, kategoriji najboljeg izložbenog prostora, kategoriji originalnost u predstavljanju, kategoriji najboljeg promidžbenog materijala, kategoriji komunikativnost i pristupačnost, kategoriji ostalih sudionika, kategoriji cjelokupni dojam na Smotri, kategoriji doprinos atraktivnosti programa Smotre te kategoriji kreativnosti i zastupljenosti studentskih radova u predstavljanju.

U kategoriji najboljeg predstavljanja uživo priznanje je dobio Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U kategoriji izložbenog prostora nagrađeni su Fakultet prometnih znanosti, Agronomski fakultet i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U kategoriji originalnost u predstavljanju na Smotri priznanja su dodijeljena Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu i Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Za najbolje promidžbene materijale ove su godine nagrađeni Filozofski fakultet i Prirodoslovno matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Najkomunikativniji i pristupačni na Smotri ove su godine bili Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Kineziološki fakultet i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Najbolji cjelokupni dojam na Smotri ostavio je Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Za doprinos atraktivnosti programa Smotre priznanje je dobila Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. U kategoriji kreativnosti i zastupljenosti studentskih radova u predstavljanju na Smotri nagrađeni su Fakultet elektrotehnike i računarstva i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U kategoriji ostalih sudionika ove su godine najuspješniji bili Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište VERN.

Uz 33 fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, posjetiteljima su se u tri dana predstavila i veleučilišta, visoke škole, studentske udruge te ostali sudionici iz Hrvatske i inozemstva - njih ukupno 110. U okviru manifestacije održane su i radionice te tribine sa zanimljivim temama i panelistima.

I na kraju podsjetimo, ovogodišnja Smotra Sveučilišta održana je u sklopu - Tjedna Sveučilišta u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.