Hrvatski radio

Radio Sljeme

Snimat će se serijal "Grička vještica"

03.09.2016.

12:17

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sredinom sljedeće godine započinje snimanje serijala Grička vještica! Predsjednik uprave Jadran Filma Vinko Grubišić podsjetio je kako su Sabrana djela Marije Jurić Zagorke prodana u više od milijun primjeraka te se prevode na razne svjetske jezike.

Grubišić je dodao kako je u Zagrebu u tijeku i projekt izrade Muzeja Gričke vještice.

Direktorica produkcije Ana Habjanec objasnila je kako se na projektu radi već tri godine, uključivši odluke o samome sadržaju i stilu, ali i načinu i tempu njegove realizacije. Dodala je i kako su, osim Gričke vještice, u planu i adaptacije drugih Zagorkinih romana.

Poznati scenarist, kreator svjetski poznatih serija iz produkcijske kuće Fremantle Roland Moore je istaknuo kako je radeći na ovome projektu puno naučio o Mariji Jurić Zagorki te kako nestrpljivo očekuje trenutak da svijet upozna njezina djela kroz ovaj novi serijal.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld posebno je istaknula važnost realizacije ovakve produkcije s aspekta turističkog doprinosa Zagrebu, usporedivši pozitivne strane snimanja Gričke vještice u Zagrebu sa snimanjem raznih serijala, kao što je npr. Game of Thrones, u Dubrovniku: Velika promocija samog grada i destinacije tijekom cijele godine koju Dubrovnik ima, može se očekivati i u Zagrebu. Objasnivši kako je izvjestan velik turistički doprinos koji će ova serija polučiti kroz sljedeće godine, Bienenfeld je podsjetila kako su upravo zahvaljujući korejskim serijama i reality show-ovima snimanima u Zagrebu, gosti iz Južne Koreje najbrojniji po broju dolaska, a drugi ili treći po broju noćenja.

Radnja Zagorkinog serijala Grička vještica smještena je u drugu polovicu 18. stoljeća, u vrijeme progona vještica u Hrvatskoj i čitavoj Europi, a glavna heroina je kontesa Nera Keglević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.