Hrvatski radio

Radio Sljeme

Snježna kraljica 2018. ponovno okuplja skijašku elitu

27.12.2017.

15:50

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta početkom nove godine okupit će se u u našem gradu na utrkama Svjetskog skijaškog kupa Snježne kraljice. Završne pripreme su u tijeku, a utrke će se održati 3. i 4. siječnja.

Zagreb i Sljeme u završnim su pripremama kako bi još jednom ugostili jedinstveni sportski događaj, koji u naš grad dovodi 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša. Ženski slalom održat će se u srijedu, 3. siječnja, s početkom u 13 sati za prvu vožnju i u 16 i 30 za drugu. Slalomaši i skijaši na redu su već sljedeći dan, 4. siječnja, u 12 i 45 te 16 i 30, rekao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić.

Predvodnik utrka je Ivica Kostelić, koji je na Snježnoj kraljici nastupio čak 4 puta, a skijanju na zagrebačkom brdu posebno se raduje mlada nada hrvatskog skijanja Filip Zubčić.  Dobro se osjećam, kvalitetnije skijam slalom ove nego prošle godine i nadam se ulasku u prvih 30, to mi je cilj. Vozim na svom brdu, tamo gdje sam naučio skijati i to mi puno znači jer će doći moji prijatelji i obitelj. Stvarno se veselim i pozivam sve da dođu na Snježnu kraljicu, navijati za nas i bodriti nas!, rekao je Filip Zubčić.

Skijaška kraljica i tajnica Državnog ureda za sport Janica Kostelić. Mislim da su svi skijaši uvijek zadovoljni dolaskom u Zagreb i da im on pruža nešto više nego sva druga skijališta koja obilaze tijekom godine. Od hrvatskih skijaša očekujem da ostanu zdravi, a uz malo sreće nadam se da će postići rezultate koje su si zacrtali.

Prvi put, skijaši i skijašice će startne brojeve izvlačiti na klizaljkama - u Ledenom parku na Tomislavcu, 2. i 3. siječnja u 18 i 15, što će dodatno obogatiti zagrebački Advent.

Ako želite biti dio sljemenskog spektakla cijena ulaznica za žensku utrku koštat će vas 30 kuna, za mušku 50, a paket za obje utrke 60 kuna. Djeca na utrku mogu u pola cijene, a u cijenu svih ulaznica uključen je prijevoz, hrana i piće. Snježnu kraljicu pratit će više od 500 novinara, tv prijenos gledat će 300 milijuna ljudi, a slika naše metropole obići će 25 zemalja svijeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.