Hrvatski radio

Radio Sljeme

Šostar: Učenici prvih triju razreda srednjih škola vraćaju se u školu

06.05.2021.

09:24

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ " DR. Andrija Štampar" potvrdio je za radio Sljeme da će se učenici prvih triju razreda srednjih škola u ponedjeljak u školske klupe. Brojke nisu takve da djeca budu na modelu C, a povratak u škole je jedan normalniji život koliko je to moguće, zaključio je Šostar.

Komentirao je kako još nije vrijeme za ublažavanje mjera. Puno je bolje prije nego mjesec dana, ali 14-dnevna incidencija je još uvijek vrlo visoka u Zagrebu, oko 600. Kad se spusti na oko 150, možemo razgovarati o ublažavanju mjera. A tome će doprinjeti i daljnje procijepljivanje građana, rekao je Šostar. 

O antivakserima

Poručio je građanima da moraju postati svjesni kako antivakseri ne žele dobro ni sebi ni drugima i pozvao ih da se cijepe, je to je izbor između života i smrti. Broj umrlih u Hrvatskoj je visok i umro je jedan pristojen grad od početka pandemije. 

O cijepljenju u kontroliranim uvjetima 

Samo oni građani koji su imali anafilaktički šok cijepit će se u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti. Liječnik obiteljske medicine mora poslati uputnicu i medicinsku dokumentaciju iz koje se to vidi. Svi ostali alergičari cijepe se u normalnim uvjetima ali su pod nadzorom liječnika 30 minuta. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.