Hrvatski radio

Radio Sljeme

Spinovi, promjene u vodstvu i osebujni politički nastupi

01.02.2017.

13:25

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Previranja unutar zagrebačkog HDZ-a, promjene u vodstvu Stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, manjkavosti u sigurnosnom sustavu osnovnog i srednjeg školstva - neke su od tema o kojima smo danas razgovarali sa zagrebačkim gradonačelnikom u emisiji Zagrebi po Zagrebu.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, predsjednici deset od ukupno 17 područnih odbora gradskog HDZ-a poslali su pismo predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću u kojem traže hitan sastanak zbog nezadovoljstvo radom zagrebačkog HDZ-a. U HDZ-ovim kuloarima odmah su počele priče da se zapravo radi o udaru na šefa gradskog HDZ-a Andriju Mikulića.

To su samo spinovi. Kao što se zadnja dva tjedna javnost zabavlja sa previranjima u SDP-u i time da ljudi rade o glavi predsjedniku Bernardiću, tako je danas izišlo i nešto o previranjima unutar HDZ-a Grada Zagreba. Ja želim i gospodinu Mikulići i gospodinu Bernardiću, i HDZ-u i SDP-u, miran vjetar ususret lokalnim izborima i dobre odnose unutar tih stranaka, komentirao je gradonačelnik Bandić.

A prošli tjedan došlo je do promjene u vodstvu Bandićeve Stranke Rada i solidarnosti. Jelena Pavičić Vukičević je preuzela kormilo gradske organizacije. Gradonačelnik je pojasnio da vrijeme koje dolazi traži iskusnije ljude sa većim operativnim sposobnostima.

To gospođa Pavičić Vukičević, koja je moja dugogodišnja suradnica i u bivšoj i u ovoj stranci, sa zavidnom karijerom, može jamčiti. Na sljedećim izborima ona će biti moja lijeva ili desna ruka, u budućoj izvršnoj vlasti sigurno jedna od mojih najbližih suradnica.

Postoje li manjkavosti u sigurnosnom sustavu osnovnog i srednjeg školstva? Naime, upadi Ivana Pernara u zagrebačke srednje škole izazvali su posljednjih dana reakcije građana, ali i onih na vlasti i razlog su zbog kojega se ovo pitanje uopće postavlja. Gradski zastupnik Alen Ostojić zatražio je stoga hitno izvješće nadležnog gradskog ureda o stanju sigurnosti u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama. 

Nema prostora u gradu koji nije dostupan bilo kojoj stranci ili pojedincu da promiče svoje ideje i svoj svjetonazor. Pri tome se treba čuvati i libiti javnih prostora gdje su djeca i gdje je to predviđeno samo za obrazovanje. Ekskurzija gospodina Pernara nema nikakve veze sa sigurnosti u školama. Nitko ne može klince privoliti da se s nekim fotkaju ili da ih netko zabavlja, rekao je gradonačelnik komentirajući, kako kaže, osebujan Pernarov stil.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.