Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sprovod Milana Bandića: Uz obitelj, prijatelje i dio državng vrha

03.03.2021.

03:43

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Pogrebu će nazočiti i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, premijer Andrej Plenković, te ministri Tomo Medved i Gordan Grlić Radman. Obrede će predvoditi mons. Zlatko Koren. Iz Grada mole građane da koriste javni prijevoz, uz epidemiološke mjere. A sve će nadgledati covid redari.

Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću uputit će prijatelj i suradnik Ljubo Jurčić te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreb koja obnaša dužnost gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Gradonačelnik Bandić na posljednje počivalište bit će ispraćen uz svoje najdraže pjesme: „Oči u oči“, „Na omiškoj stini“ i „Pod brajde“ u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“. 

Nakon pokopa, misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Lurdske. 

U priopćenju Službe za informiranje Grada koje je stiglo sinoć, posebno napominju kako parkiranje na prostoru Gradskog groblja Mirogoj neće biti moguće, te pozivaju sve da, u skladu s epidemiološkim mjerama, koriste javni gradski prijevoz ili usluge taksi prijevoza.

U telefonskom razgovoru Jelena Pavičić Vukičević, potvrdila nam je kako se nitko od građana neće moći zadržati duže ispred lijesa preminulog grdaonačelnika koji će biti na otvorenom prostoru, osim onoliko koliko je potrebno za kratko odavanje počasti. Za epidemiološki nadzor bit če angažirano 300 covid redara, rekla je Pavičić Vukičević. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.