Hrvatski radio

Radio Sljeme

Srebrnjak još uvijek nema novog ravnatelja

24.01.2020.

12:40

Autor: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

Foto: - / -

Zbog nedostatka kvoruma, prekinuta je današnja sjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak na kojoj je trebao biti izabran novi ravnatelj. Odgođena je na zahtjev novog člana vijeća Milivoja Novaka kojeg je imenovala Vlada, a koji se nije stigao upoznati sa životopisima četiriju kandidata.

Nastavljaju se proceduralni problemi oko izbora novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Nakon što je jučer izboru prisustvovalo šest od sedam članova Vijeća, ista situacija dogodila se i danas kada izboru nije prisustvovao član radničkog vijeća. Zbog toga, a i zbog zahtjeva Vladinog predstavnika u Vijeću Milivoja Novaka da se bolje upozna sa životopisima kandidata, današnja sjednica je prekinuta. Član Upravnog vijeća, doktor Davor Plavec naglašava:

"Ja i dalje, obzirom da smatram da ovo Upravno vijeće nije legalno konstituirano, ne želim aktivno sudjelovati u njegovom radu. Naravno, moja je dužnost da nadzirem zakonitost rada kao predstavnik zaposlenika."

U izboru za novog ravnatelja nalaze se četiri kandidata - troje njih su zaposlenici bolnice, među njima i bivši ravnatelj Boro Nogalo, dok je četvrti kandidat Dragan Korolija-Marinić. Upravo se on spominje kao najizgledniji izbor za novog ravnatelja. Nogalo smatra da to nije dobro te ponovno naglašava kako se sustavno radi na opstrukciji ovog projekta, dok se favorizira projekt bolnice u Blatu: 

"Farsa se nastavlja. Forsira se jedan kandidat - doktor Korolija - i to je ono što meni smeta. Također, ovaj projekt smeta bolnici Blato. Forsira se taj projekt koji još nema ni studiju isplativosti. Projekt bolnice u Blatu je 40 godina fatamorgana, a ovaj naš projekt, kojem su novci odobreni, on se blokira. Kako stvari stoje, cijela ova priča vodi hrvatsku politiku, moral i etiku, u kaljužu, u blato."

Unatoč trenutnoj situaciji na rukovodećim razinama, roditelji koji su zbog svoje djece u potrebi, i dalje su vrlo zadovoljni uslugom u bolnici.

"Ne pratim inače politiku, međutim osoblje je tu stručno, profesionalno i nemam im što prigovoriti." ističe jedan tata, dok jedna mama naglašava: "Sve je savršeno, osoblje je profesionalno kao i uvijek, od prvog puta kada smo došli."

Nova sjednica Upravnog vijeća najavljena je za ponedjeljak.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.