Hrvatski radio

Radio Sljeme

Središte Zagreba u četvrtak zatvoreno za promet automobilima

21.09.2022.

14:18

Autor: Radio Sljeme

Zagrebačka žbica 2021.

Zagrebačka žbica 2021.

Foto: Marin Tironi / Pixsell

Pred nama je veliko finale Europskog tjedna mobilnosti - najmasovnije manifestacije posvećene održivoj mobilnosti. Ove je godine 80 sudionika organiziralo 120 aktivnosti diljem grada pod sloganom "Kombiniraj i kreći se", a manifestacija završava u četvrtak Europskim danom bez automobila.

Od 8 do 20 sati za motorni će promet biti zatvoreno uže središte grada, a zonom zabrane prometa moći će prometovati samo interventna i komunalna vozila, vozila osoba s invaliditetom koja imaju prebivalište u toj zoni te taxi vozila. 


Za motorni promet bit će zatvoren uži centar grada: Trg bana J. Jelačića – Jurišićeva – Palmotićeva – Boškovićeva – Andrije Hebranga – Gundulićeva – Ilica – Mesnička – Demetrova – Ilirski trg – Radićeva – Trg bana J. Jelačića.


Zabrana se ne odnosi na dio Masarykove, Tesline i Preradovićeve, gdje će promet vozilima biti dopušten samo stanarima i pravnim osobama s osiguranim parkirališnim mjestom u dvorištu, poručuju iz Grada. 


U četvrtak se održava i zagrebačka Žbica, tradicionalna vožnja biciklima s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu. Okupljanje je u Masarykovoj kod spomenika Nikoli Tesli, a start vožnje je u 18 sati. Biciklisti će imati policijsku pratnju, a vozit će 7 kilometara po ulicama središta grada.


Zbog toga će za motorni promet biti zatvorene ulice: – Preradovićeva – B. Trenka – P. Hatza – K. Mislava – Trg žrtava fašizma – K. Zvonimira – A. Bauera – Vlaška – Trg J. Langa – J. Branjuga – J. Palmotića – R. Boškovića – A. Hebranga – Trg Republike Hrvatske – V. Klaića – Republike Austrije – Trg V. Mačeka – Prilaz G. Deželića – Trg Republike Hrvatske – Massarykova do Preradovićeve.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici