Hrvatski radio

Radio Sljeme

15:53 / 11.09.2020.

Autor: Krešimir Vešnik

Stanovnici Grančara dobit će kanalizaciju

Stanovnici Grančara dobit će kanalizaciju

Stanovnici Grančara dobit će kanalizaciju

Foto: - / -

Građani Grančara u Brezovici do proljeća bi trebali dobiti kanalizaciju. Radove je obišao gradonačelnik Milan Bandić tijekom svog obilaska Brezovice. Tamo je posjetio i područnu školu Kupinečki Kraljevec, mjesta izgradnje budućeg dječjeg vrtića i plinske mreže te rekonstrukciju Obreške ceste.

Oko 200 kućanstava u Grančarima do proljeća bi trebalo dobiti odvodnju - Vrijednost investicije je 15 i pol milijuna kuna bez PDV-a. Ukupan obim radova je 6800 metara kanalizacijske mreže, od čega će 50% te mreže potpasti pod Mjesi odbor "Odrasnki Strmec", a 50% pod Mjesni odbor "Brezovica" - istaknuo je rukovoditelj Službe investicija Vodoopskrbe i odvodnje, Tomislav Ante Runtić.

Kopati bi se trebalo i sjevernije, u Brezovečkoj ulici. Planira se izgradnja plinske mreže - Gradska plinara je Gradsku četvrt Brezovica podijelila na 8 etapa. Prva etapa bi se trebala početi graditi 2021. godine. To je dio Brezovečke ulice: dio do ulice Kašinci, i dio od križanja ulica Kašinci i Zadravska do kućnog broja 47. Ostale etape ovise o zainteresiranosti građana - rekao je Ivica Radošević iz Gradske plinare.

A u Kupinečkom kraljevcu i Odranskom Obrežu mijenjat će se katastarske čestice - U katastarskoj općini Kupinečki kraljevac potrebno je izvršiti novu katastarsku izmjeru na dijelu katastarske općine i to na površini od 1400 hektara što obuhvaća oko 5000 postojećih katastarskih čestica. Za katastarsku česticu Odranski Obrež potrebna je izmjera na području 638 hektara što obuhvaća oko 3000 katastarskih čestica - napomenula je pročelnica Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove, Jasna Jezerčić Cvitković.

Baš se u tim mjestima planiraju ulaganja u obrazovanje. U Kupinečkom Kraljevcu trebala bi se dograditi škola, a u Odranskom Obrežu napraviti dječji vrtić - Ovih dana ćemo imati građevinsku dozvolu za rekonstrukciju postojeće zgrade i dogradnju. Trenutno je područna škola u Kupinečkom kraljevcu površine oko 260 četvornih metara, sagradit ćemo novih 635, neto površine. Za Odranski Obrež građevinsku dozvolu ćemo dobiti tijekom jeseni. Imat ćemo tri odvojene skupine, ali je u tom projektu i izgradnja novog prostora mjesne samouprave: u prizemlju će biti dječji vrtić, a na katu prostori mjesne samouprave - najavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

A do novog vrtića koji bi trebao biti gotov do konca iduće godine, vodi Obreška cesta. Njezin dio od 400 metara, sada je uređen za 900 tisuća kuna.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.