Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stanovnici Petruševca idu u prosvjed ove subote!

28.02.2019.

11:14

Autor: Boris Bogić

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Foto: - / -

Prema neslužbenim informacijama gradske vlasti namjeravaju problematične Rome iz Novog Jelkovca i Plinarskog naselja preseliti u Novi Petruševec u zgradu koja je inače trebala biti preuređena u Tehnološki park.

Prema odluci mjesnog odbora Petruševca i vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak taj je objekt ima konkretnu namjenu, tvrdi predstavnik stanovnika Petruševca Juraj Orenda

Ako se dosadašnja poslovna namjena za Tehnološki park mijenja da onda to budu ili gradske službe ili namjena socijalnog karaktera kao što su zajednica za mlade koji napuštaju domove u kojima su bili smješteni, starački dom, ili smještaj socijalno ugroženih građana -

Osim što su zbog proširenja Radničke ceste, stanovnici Petruševca, ostali bez ambulante, nemaju niti uređeno dječje igralište, a školarci dijele Osnovnu školu s susjednim Resnikom. Iako je grad kupio zgradu stanovnici žele znati što točno namjerava učiniti s njom.

Prosvjed će se održati ove subote ispred zgrade na adresi novi Petruševec 8 u vremenu između 11 i 14 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.