Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stanovnici Španskog bore se protiv rušenja jedinog ograđenog parka za pse

09.05.2022.

12:22

Autor: Radio Sljeme

Park za pse

Park za pse

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Jedini ograđeni park za pse u ulici Vida Došena u Španskom, Grad namjerava srušiti bez da je građanima ponudio adekvatnu zamjensku lokaciju, a kao jedan od razloga, tvrde korisnici parka, navodi se remećenje javnog reda. Zbog toga je pokrenuta peticija koju je u tjedan dana potpisalo gotovo 1300 stanovnika, a sve kako bi se taj park sačuvao.


Remećenje javnog reda i mira ne može biti povod za uklanjanje parka za pse, smatra Kristijan Jelić, gradski zastupnik HSLS-a čiji su stranački kolege prije sedam godina inicirali uređenje parka. Sada traže odustajanje od uklanjanja ili alternativnu lokaciju.


- Nije uopće sporno da nakon 22 sata, da se treba pridržavati kućnog reda ali većina korisnika ovog parka ne sudjeluju u tome. Ako netko remeti javni red i mir za to postoje nadležne službe, tvrdi Jelić.


Da se građane ništa nije pitalo prije nego je donesena odluka o uklanjanju parka rekla je Adrijana Markota, inicijatorica peticije koju je potpisalo 1300 građana.


- Čim smo saznali za tu odluku tražili smo nekoliko puta sastanak s mjesnim odborom kako bi nas spojio s stanarima zgrade iza parkića, međutim nikada nismo dobili odgovor. Mjesni odbor nas ignorira, takva odluka za nas nije prihvatljiva i mi kao odgovorni vlasnici pasa ne želimo puštati na livadu koja nije ograđena, upozorila je Markota.


Ostaje za vidjeti hoće li na Vijeće gradske četvrti utjecati nezadovoljstvo tako velikog broja građana ili će ustrajati u zaštiti stanara obližnjih zgrada koji su i potaknuli razmišljanje o uklanjanju parka za pse.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.