Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stanovnici Strohalovog prilaza znaju što je to poplava

15.10.2015.

14:59

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici Strohalovog prilaza u Utrinama već godinama, kod svake jače kiše, "gacaju" do svojih stanova. Naime, crpka koja bi trebala odvoditi višak vode ne radi, a da stvar bude još gora, tu se nalaze dva dječja kluba. Judo klub "Lika" i stolnoteniski klub za djecu s poteškoćama u razvoju.

Kako se klubovi nalaze u atomskim skloništima, svaki put su poplavljeni. Od odgovornih, a to su Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo još uvijek nismo dobili odgovor kada će se ovaj problem riješiti, no Vodoopskrba je obećala da će pokušati pomoći.

Komentar smo zato dobili od jedno stanovnika dotičnog prilaza, gospodina Zvonimira Rukavine. "Taj plato je, u biti, javna površina, tu ne prolaze samo djeca iz tih klubova, već prolaze i drugi stanari. Ono što je vrlo osjetljivo, tu prolaze i članovi hendi pink lige, dakle ljudi s poteškoćama koji su teško pokretni i bilo bi vrlo lijepo i pristojno da gradske službe napokon riješe taj problem."

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.