Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stare fotografije i sjećanja s Velesajma - donesite ih u CK Novi Zagreb

29.06.2021.

13:09

Autor: Magdalena Pongrac

Davor Puklavec/PIXSELL (slika je simbolična)

Davor Puklavec/PIXSELL (slika je simbolična)

Foto: - / -

Centar za kulturu Novi Zagreb pokrenuo je izložbu "Otvorenoga arhiva Zagrebačkog velesajma". Građane pozivaju da im donesu svoje stare fotografije, dokumente i drugi prigodni sadržaj te s njima podijele sjećanja s Velesajma.

U suradnji s Udrugom za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, cilj je sačuvati Velesajam, dati mu novi sadržaj i do kraja 2023. stvoriti viziju o tome kako bi Velesajam u budućnosti mogao izgledati. U Centar za kulturu svoje uspomene možete donijeti radnim danom od 12 do 20 sati i tako se pobrinuti da se one prenesu na buduće generacije, kaže Vladimir Villach Čeliković - Projekt će se odvijati u tri faze, a u prvoj skupljamo obiteljske fotografije, ali isto tako i sjećanja ljudi o tome kako je Velesajam izgledao, što su radili, što su kupili, koga su upoznali, možda neke poznate 'face', gdje su točno bili, jesu li ih slala njihova poduzeća... Osim toga, prikazujemo filmove iz Hrvatskoga državnog arhiva i to u obliku jedne instalacije. Kad naši posjetitelji dođu, oni će ih moći vidjeti i nadamo se da će ih ti filmovi potaknuti na njihova sjećanja, da nam ih ispričaju, da ih mi zabilježimo i pobrinemo se da se prenesu na buduće generacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.