Hrvatski radio

Radio Sljeme

Start up konferencija Zagreb Connect 2017.

23.10.2017.

15:11

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb i Hrvatska mreža poslovnih anđela - CRANE ove godine zajednički organiziraju četvrtu start up konferenciju Zagreb Connect, koja će se održati 6. prosinca u Kongresnom centru na Zagrebačkom Velesajmu.

Već četvrtu godinu zaredom podršku organizatorima pruža Veleposlanstvo Izraela u Republici Hrvatskoj te će na Zagreb Connectu sudjelovati i predstavnici izraelske start up zajednice. Zatim, gosti će biti i Julie Meyer, direktorica tvrtke Ariadne Capital (fond rizičnog kapitala) iz SAD-a i Vasja Veber, osnivač Viberate-a iz Slovenije (glazbeni eko sustav baziran na blockchainu), kao i brojni drugi stručnjaci i ugledni gosti koji će sudionicima prenijeti svoja isksutva i koji će govoriti o aktualnim start up trendovima.

U sklopu konferencije održat će se i start up (pitch) natjecanje na kojem će 15 start up timova dobiti priliku predstaviti svoje projekte potencijalnim investitorima, a najbojima će biti dodijeljene vrijedne nagrade. Kao i svake godine, održat će se radionice (bootcamp) uoči same konferencije, na kojima će finalisti imati priliku usavršiti prezentacijske vještine i uz vrhunske stručnjake i mentore naučiti kako predstaviti vlastite projekte investitorima. 

Nagradni fond iznosi 130 tisuća kuna, a bit će dodijeljene i druge vrijedne nagrade. Poduzetnicima početnicima - start up tvrtkama iz Zagreba i šire regije, pružit će se prilika da steknu nova znanja kako na što bolji način predstaviti svoje poslovne ideje i omogućiti mladim poduzetnicima povezivanje s potencijalnim partnerima, investitorima i poslovnim anđelima.

Konferencija se održava s ciljem daljnjeg razvoja zagrebačkog poduzetniškog sustava te stvaranjea boljih uvjeta za start up tvrtke na području grada Zagreba, ali i šire. Ovom konferencijom želi se potaknuti i ubrzati promjene u društvu nužne za jednostavnije poslovanje naših poduzetnika. Zahvaljujući brojnim projektima za poticanje razvoja poduzetništva, Zagreb postaje važnim mjestom za razvoj inovacija i na inovacijama temeljenog poduzetništva.

Pozivaju se sve start up tvrtke i pojedinci koji imaju dobre poslovne projekte da se prijave za natjecanje na Zagreb Connectu. Rok prijave je 1. studenog, a zainteresirani se mogu prijaviti putem web stranice http://zagrebconnect.com/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.