Hrvatski radio

Radio Sljeme

Statički nesigurna OŠ Jure Kaštelana dobila "zelenu" naljepnicu

09.02.2021.

16:28

Autor: Mario Mihaljević

Davorin Visnjic/PIXSELL

Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

Kandidat Mosta za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot upozorio je u utorak da je Osnovna škola Jure Kaštelana, koja je statički nesigurna, a u potresu i dodatno prodrmana, u pregledu nakon potresa dobila "zelenu" naljepnicu.

-Kako je moguće da ovakva građevina, polumontažni objekt star 54 godine koji ima vrlo krhku statiku dobio 'zelenu' naljepnicu. Pa tko će iz Gradske uprave pogledati našu djecu u oči, naše zagrebačke mališane i reći - nama je do vašega djetinjstva stalo ako je na ovako jednu krhku građevinu, na ovako jednu krhku statiku stavljena 'zelena' naljepnica?- upitao je Troskot na konferenciji za novinare kod te škole u Trnju, na Savici.

Nezamislivo je, istaknuo je, da 2021. godine djeca idu u školu koja je statički nesigurna.

-Pa zar nam se treba dogoditi Molise u Italiji, kada su poginula djeca, da bi se Gradska uprava na čelu s Bandićem i Lovrićem otrijeznila i da bi konačno napravili nešto sukladno s inicijativama roditelja iz ove gradske četvrti?- upitao je Troskot, koji tvrdi da je i gradskim vlastima već 10 godina kao ozbiljan problem poznata nesigurna statika i potreba rekonstrukcije te škole.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.