Hrvatski radio

Radio Sljeme

“STEM Škola u prirodi” za populariziranje znanosti

12.05.2023.

12:46

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Steam škola u prirodi

Steam škola u prirodi

Foto: Radio Sljeme / HRT

Kako bi približilo znanost i STEM područje među djecom i općom populacijom te povećalo aktivnosti kojima se populariziraju ove discipline kroz edukacijske sadržaje, Crveni križ proveo je 305 tisuća eura vrijedan projekt “STEM škola u prirodi”  kroz koju je prošlo 1500 djece.

Kroz radionice koje su se održavale u Domu Crvenog križa na Sljemenu, djeca su imala  priliku u prirodnom okruženju vidjeti kako funkcioniraju osnovne zakonitosti prirodoslovlja te osvijestiti prisutnost znanstvenih zakona u svakodnevnom životu kroz igru i pokuse uz vodstvo stručnjaka u području STEM-a. 


Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, čiji su stručnjaci prošli stručno osposobljavanje, projekt su proveli u suradnji s Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. 


Osim radionica za djecu, projekt koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, obuhvatio je i organizaciju sajmova znanosti te znanstveno stručnih konferencija s velikim brojem znanstvenika i stručnjaka sa sveučilišta, istraživačkih instituta i industrije, studenata diplomskih i doktorskih studija,  te ostale zainteresirane javnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.