Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Stenjevec je godinama zanemarivan dio grada"

13.04.2021.

12:57

Autor: Mario Mihaljević

"Stenjevec je godinama zanemarivan dio grada"

"Stenjevec je godinama zanemarivan dio grada"

Foto: - / -

Stenjevec je godinama instrastrukturno zanemarivan. Nedostaje Dom zdravlja, škola i vrtići. Za sve što planiramo napraviti novac postoji. Kompetentni smo, odlučni i staloženi - mi smo najbolji tim za Zagreb, koji ga može izvući iz velikog blata u kojem se nalazi, rekao je kandidat Klisović.

Joško Klisović je istaknuo kako će prioritet broj jedan bit izgradnja novog Doma zdravlja. Ovaj je građen za kapacitet od 15 tisuća ljudi, dok u ovom kvartu prema procjenama živi oko 60 tisuća ljudi. Kapacitet Doma trenutno nije dovoljan, što bitno utječe na kvalitetu života građana ovog dijela grada.

Kao drugi prioritet navodi izgradnju škole i vrtića zbog premalih kapaciteta. -Ovo je jedna od rijetkih škola koja radi u tri smjene. Moja ideja kao gradonačelnika je da škole rade u jednoj smjeni-, ističe Klisović, navodeći kako je ovaj kvart jedan od primjera divlje urbanizacije, koja nastaje kada se pogoduje kumovima i partnerima, a gradnju stambenih objekata ne prati komunalna infrastruktura. Za sve to krivi gradsku vlast i gospođu Pavičić Vukičević, koja je dio te vlasti.

Prioritet mu je i promet. Denivelacija pruge koja dijeli grad na sjeverni i južni će biti napravljena kako bi se ovaj kvart mogao spojiti sa susjednima. Ističe projekt Jarunski most te denivelaciju raskršća Zagrebačke ceste i Zagrebačke avenije, velike rak rana ovog kvarta zbog golemog kaosa u prometu. Od Podsuseda do Zapadnog kolodvora uz prugu namjerava napraviti i biciklističke staze, kako bi ljudi i rekreativci mogli sigurno dolaziti u grad biciklima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.