Hrvatski radio

Radio Sljeme

Što će biti na mjestu tržnice Borongaj?

18.05.2016.

13:10

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz grada su malim obrtnicima sa tržnice Borongaj poručili da do 20. lipnja moraju isprazniti prostor jer se već početkom srpnja planiraju radovi. S time tržnica Borongaj prestaje s radom. Kao alternativa, ponuđene su im lokacije u Dubravi i Trešnjevci.

O ovome problemu oglasio se i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb Davor Bernardić, protestirajući zbog zatvaranja tržnice. Njemu su obrtnici predali peticiju protiv zatvaranja tržnice s više od tisuću potpisa građana.

Što bi se na mjestu tržnice trebalo graditi od gradskih službi se nije moglo saznati. Zbog toga kruže glasine kako će se graditi ili parkiralište, ili će taj prostor postati dio prometne infrastrukture. Neki spominju i Pivovaru Zagreb koja bi taj prostor trebala uzeti u koncesiju.

O ponuđenim lokacijama u Dubravi i na Trešnjevci nezadovoljni trgovci tvrde da je u Dubravi riječ o malom placu u Cerskoj, koji već godinama nema ni jednog komintenta. Za lokaciju na Trešnjevci kažu da ima 129 praznih štandova što samo za sebe govori koliko je to atraktivno mjesto.

Mali obrtnici, njih sedamdesetak, čija egzistencija ovisi o tržnici na Borongaju pozivaju gradonačelnika Milana Bandića da im pomogne kako i oni ne bi postali dio tužne statistike o zatvaranju malih obrta u Metropoli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.