Hrvatski radio

Radio Sljeme

Što će biti s muljem sa zagrebačkog pročistača voda?

04.09.2013.

13:22

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odluka o tome trebala bi biti donesena još "jučer". Upozorili su na to čelnici trgovačkog društva Zagrebačke otpadne vode predsjednika gradske skupštine Darinka Kosora te gradske zastupnike.

Osnovni problem u tome je da se  mulj više nema gdje odlagati te hitno treba odlučiti, kako će se ubuduće zbrinjavati ta potencijalna ekološka bomba. Upozorio je na to direktor Zagrebačkih otpadnih voda Ante Pavić.

Saslušavši struku te vijećnike mjesnih odbora predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, složio se s činjenicom da probleme treba hitno rješavati. Po njemu oni su jedna od zadaća sadašnjeg saziva skupštine:

"...ovdje smo sada i od predstavnika ZOV-a čuli neke glavne probleme, a to je zbrinjavanje mulja i zatvaranje glavnog odvodnog kanala...To je ono što moramo napraviti u ovom sazivu...A, na to se onda nadovezuje izgradnja spalionice..." zaključio je prvi čovjek Gradske skupštine Darinko Kosor.

U prilogu izvještaj novinarke Irena Dizdarević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.