Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stojak: "Prioritet HNS-a je obrazovanje"

17.04.2018.

18:37

Autor: Krešimir Vešnik

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

"Grad Zagreb treba biti pokretač razvoja Hrvatske, a posljednjih godina grad to nije", istaknuo je HNS-ov gradski zastupnik, Tomislav Stojak. Dodao je da se samo kvalitetnim obrazovanjem mogu riještiti problemi u Zagrebu.

Stojak smatra da Grad ne rješava problem otpada, nedovoljno ulaže u školske objekte, ali i da Zagreb nedovoljno koristi državne projekte poput energetske obnove zgrada koje provodi Ministarstva graditeljstva.

Ipak, prioritet je obrazovanje, Želimo da obrazovanje bude ono koje će povući ovu zemlju naprijed; obrazovanje usklađeno s potrebama gospodarstva što je ovoj državi nasušno potrebno. Mi želimo Zagreb koji prati te programe, koji ih inicira, koji svojim primjerom dokazuje da se može bolje. To, nažalost, on nije, ali mi želimo pridonijeti kvalitetnijoj politici u Zagrebu, a to ćemo činiti i u kontekstu nacionalne politike.

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, rekao je da je Zagreb motor razvoja cijele Hrvatske, ali i da očekuje od zagrebačkog HNS-a da ponudi konkretne prijedloge u rješavanju problema u glavnome gradu te da temu obrazovanja nametnu kao prvu temu u gradu, Nekoliko zagrebačkih škola ušlo je u eksperimentalnu pripremu reforme, ali to nije dovoljno. Mnoge druge županije su kandidirale mnogo više škola i očekuje da će pod inicijativom HNS-a obrazovanje postati prva politička tema i u Zagrebu.

Jedno od rješenja, rekao je Stojak, je i obrazovanje profesora o novim metodama poučavanja o čemu će organizirati i javnu tribinu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.