Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stop vandalskim grafitima

30.06.2015.

10:32

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Akcijski plan protiv vandalskih grafita donesen je u ožujku ove godine, a sada je osnovan i tim za provedbu Akcijskog plana čija je koordinatorica potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukićević. Uz nju su u timu i predstavnici Gradske uprave i Holdinga, te Gradske skupštine. Glavni zadatak tima je da predvidi proračunska sredstva i da se krene u konkretnu akciju, istaknuo je to u našem programu jedan od članova tima gradski zastupnik HSLS-a Alen Ostojić.

Glavni zadatak plana je utvrđivanje mjesta na kojima su grafiti i njihova količina kako bi se mogli utvrditi prioriteti koje treba rješiti, ističe Ostojić. Dodaje kako podaci već postoje u Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu, dakle s njima su upoznati upravitelji zgrada. "Održat će se sastanak sa svim upraviteljima zgrada, oni imaju te doista kvalitetne podatke koje ćemo moći kvalitetno iskoristiti. I kamere su u konačnici dio centra za videonadzor i zaštitu od grafita i treba ih stavitiu tu funkciju. Treba staviti u funkciju i nadležne gradske službe, ZET-ove vozače, kontrolore Zagreb parkinga, prometne redare, komunalne redare - oni međusobno moraju po tom pitanju komunicirati i koristiti nove tehnologije i u onu "Pametnu sobu" u koju Gradsku upravu dojavljivati na mail koji će biti otvoren za prijave."

Prvi sastanak tima za Akcijsku provedbu održat će se vjerojatno sljedeći tjedan, ističe Ostojić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.