Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stožirova na Vrbiku opasna za pješake

26.11.2021.

14:59

Autor: Ivan Hlupić

Ivan Hlupić/Radio Sljeme

Ivan Hlupić/Radio Sljeme

Foto: - / -

Bezuspješno su stanari Stožirove i prijašnjih godina upozoravali na to da njihova ulica nema kontakt nogostupom s niti jednim pješačkim prijelazom u blizini, pa tako Ulicu Paule i Većeslava Miškina prelaze isključivo "na crno", pretrčavanjem.

K tome, ovi sugrađani kako bi bacili smeće (mješani komunalni otpad) u za to predviđene spremnike, moraju pritom stajati na cesti. Djeca na putu do škole su također u opasnosti jer u jednom trenutku pred njima nogostup jednostavno nestaje a nastupaju nervozni vozači koji u Stožirovoj i okolnim ulicama po cijele dane traže parkirališno mjesto.

U našoj emisiji Moj firtl o tom su problemu razgovarali s predstavnicima gradskih ureda za mjesnu samoupravu i prostorno uređenje. Zamjenik pročelnice Alan Ordulj rekao je kako se mora pokrenuti procedura projektiranja novih nogostupa kako bi se stekli uvjeti za obilježavanje novog pješačkog prijelaza. Na tome će raditi i u mjesnom odboru Vrbik čiji je vijećnik Antun Sevšek također gostovao u emisiji.

Video snimku emisije pogledajte u nastavku.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.