Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stranka BM 365 želi ukinuti Odluku o izmjeni mjere roditelj-odgojitelj: Donesena je bez vizije

22.02.2022.

14:26

Autor: Krešimir Vešnik

BM 365; Marijan Tomurad, Nenad Predovan

BM 365; Marijan Tomurad, Nenad Predovan

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Odluka o ukidanju izmjene mjere roditelj - odgojitelj prva je na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u četvrtak čiji je predlagatelj Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Smatraju da je revidirana odluka potpuno suspendirala svrhu zbog koje je donesena - povećanja broja djece kod obitelji koje se odlučuju za veći broj djece.  Osvrnuli su se i na novi način naplate odvoza otpada.

Iz stranke kažu da revidirana mjera roditelj-odgojitelj donosi više problema nego rješenja i da je donesena bez vizije - Najlošija strana u toj revidiranoj mjeri je to što su korisnike mjere, njih 5 800, doveli u potpuno bezizlaznu situaciju, a da nisu imali prilike prethodno razgovarati s onima koji su predlagali tu mjeru osim preko, relativno apstraktnog, javnog savjetovanja - rekao je Nenad Predovan.

"On nas kažnjava visokim računima, nameće na kolektivnu krivnju i traži od nas da beskamatno kreditiramo Čistoću", istaknula je Gordana Rusak govoreći o novoj naplati odvoza otpada - Mi kupujemo vrećice unaprijed, oni dobivaju novac prije nego li su isporučili nama tu uslugu. Mi smo na taj način do sada kreditirali teleoperatore, sada bismo morali jednu gradsku tvrtku. Ona je stvorena da bi služila nama, a ne mi njoj, ne da mi budemo njoj kreditor. Predlažemo da se čipiraju kante i vrećice za skupljanje korisnih sirovina. Te korisne sirovine Čistoća će prodati na tržištu. Dio dobiti koje ostvaruje trebala bi podijeliti s onim građanima koji su to skupili. Proporcionalno sa skupljenim korisnim sirovinama građanima bi se trebao umanjiti račun za odvoz komunalnog otpada.    


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.