Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stranka rada i solidarnosti obilježila drugu godišnjicu smrti Milana Bandića

28.02.2023.

13:32

Autor: Nevena Saraga

Grob Milana Bandića na Mirogoju

Grob Milana Bandića na Mirogoju

Foto: ns / Radio Sljeme, HRT

Vodstvo Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 obilježilo je drugu godišnjicu smrti dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba i prvog predsjednika stranke Milana Bandića polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Mirogoju.

Predsjednik stranke Slavko Kojić izjavio je, nakon polaganja vijenaca i svijeća te molitve, kako se po broju vijenaca na Bandićevu grobu vidi „da interes još uvijek postoji“.


"Na današnji dan 2021. godine stalo je srce jednog od najvećih ljudi koje je grad Zagreb imao na svom čelu od 1900.", a napravio je oko 130 velikih projekata za pamćenje, sve drugo će izbrisati vrijeme. Puno će proteći Save dok će se stvoriti i roditi netko novi koji će moći nešto slično napraviti. Zadnji je bio gradonačelnik Većeslav Holjevac. Tako ćemo isto biti ponosni na gradonačelnika Milana Bandića“, poručio je Kojić.


Iako su prošle dvije godine od smrti, kontroverze oko posljednjeg počivališta i dalje ne jenjavaju.


„Sramota je da čovjek nema obilježeno grobno mjesto ni nakon dvije godine, ističe Kojić, te dodaje da izrada nadgrobnog spomenika nije u nadležnosti stranke koja nije vlasnik, već se spomenik rješava u trokutu „obitelj, gradska uprava i zakon“.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.