Hrvatski radio

Radio Sljeme

Studenti Sveučilišta u Zagrebu traže smjenu ravnatelja Studentskog centra

05.06.2023.

15:39

Autor: Radio Sljeme

Objekt Studentskog centra u Savskoj

Objekt Studentskog centra u Savskoj

Foto: Sandra Šimunović / Pixsell

Studenti nezadovoljni sadašnjom upravom Studentskog centra okupit će se u srijedu, 7. lipnja s početkom u 10 i 30. Pod sloganom "Studenti za promjenu" traže smjenu sadašnjeg ravnatelja Mirka Bošnjaka i bolji studentski standard.


- Tražimo da se njemu ne produljuje mandat dalje, s obzirom da je gospodin Bošnjak već napunio 65 godina, što bi značilo da je po zakonu trebao ići u mirovinu istekom protekle kalendarske godine. Međutim, na sjednici u 12. mjesecu Upravno vijeće mu je odlučilo produžiti mandat na još šest mjeseci. A druga je situacija to da u periodu njegova upravljanja Studentski centar nije ni najmanje napredovao. Mi imamo prehranu koja je katastrofalna gdje studenti mogu raznorazne stvari pronaći na svojim tanjurima, također dokazano je i da preko 150 studenata ilegalno dobiva smještaj u studentskom domu mimo natječaja, o tome su pisali brojni mediji - rekao je za Radio Sljeme predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan-Pavao Boras.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.