Hrvatski radio

Radio Sljeme

Studenti traže odlazak ravnatelja Studentskog centra Mirka Bošnjaka!

07.06.2023.

12:46

Autor: Radio Sljeme

Prosvjed studenata

Prosvjed studenata

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Iako je za danas najavljen veliki prosvjed studenta zbog nezadovoljstva upravom Studentskog centra te zahtjevom za odlazak aktualnog ravnatelja Mirka Bošnjaka, ispred centra se okupio samo manji broj prosvjednika.

 Tražimo da se ravnatelju ne produljuje mandat dalje, s obzirom da je gospodin Bošnjak već napunio 65 godina, što bi značilo da je po zakonu trebao ići u mirovinu istekom protekle kalendarske godine, ustvrdio je predsjednik studentskog zbora sveučilišta u Zagrebu Ivan Pavle Boras.


- U periodu njegova upravljanja Studentski centar nije ni najmanje napredovao. Mi imamo prehranu koja je katastrofalna gdje studenti mogu raznorazne stvari pronaći na svojim tanjurima, također dokazano je i da preko 150 studenata ilegalno dobiva smještaj u studentskom domu mimo natječaja, o tome su pisali brojni mediji, upozorava Boras.


Prozvani ravnatelj Studentskog centra Mirko Bošnjak smatra da ne postoje pravi razlozi za prosvjed studenata te tvrdi da svaki prigovor studenata on osobno doživljava kao motiv kako bi se zagrebački Studentski centar napravio još boljim, uspješniji i kvalitetniji. 


U tijeku je sjednica Upravnog vijeća Studentskog centra na kojoj se, između ostalog, odlučuje o sudbini ravnatelja Mirka Bošnjaka.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.