Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Stup žalbe" i čišćenje na Kvaternikovom trgu

08.04.2017.

14:48

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Politička platforma "Zagreb je NAŠ!" i stranka "ZA GRAD" danas su organizirali čišćenje Kvaternikovog trga. Postavili su i "stup žalbe" na koji su građani upisivali probleme s kojima se susreću na Kvatriću.

"Želim pumpu s pitkom vodom na Kvatriću, želim drveće, želim klupe na Kvatriću" neki su od natpisa na postavljenom stupu žalbe.

Gradonačelnički kandidat platforme "Zagreb je NAŠ!", Tomislav Tomašević, objasnio je razlog postavljanja stupa, Budući da je jedan od naših prioriteta suodlučivanje građana u razvoju grada, želimo stalno osluškivati koja su mišljenja, koji su njihovi problemi, šta oni misle da bi trebalo napraviti, šta su prioriteti, kako misle da se trebaju riješiti problemi. Ovo je jedan interaktivni način na koji želimo komunicirati s građanima i kada uđemo u institucije vlasti. Želimo stalno biti s građanima na ulici, želimo stalno osluškivati njihove probleme. Isto tako želimo stvarati mehanizme da građani suodlučuju o razvoju grada.

Istaknuo je i probleme Kvaternikovog trga poput nedostatka klupa, nedostatka fontane za pitku vodu, ali i na problem terasa kafića koje su se proširile i koje smetaju prolazu pješaka.

Rješenje problema terasa rekao je Svibor Jančić, vijećnik gradske četvrti Maksimir i predstavnik stranke "ZA GRAD", Postoji jedna drvena tribina za koju je zamišljeno da ima funkciju nekakve pozornice za, eventualno, neka događanja na Kvaternikovom trgu koja, naravno, u ovom konceptu, se neće događati. Jednostavno se tu tribinu može pomaknuti ili premjestiti na drugu stranu. Sama terasa slastičarne se može pomaknuti za samo par metara i povećao bi se koridor kojim bi pješaci mogli prolaziti.

Naglasili su i kako je u uređenje Kvaternikovog trga utrošeno 250 milijuna kuna. Od toga 3 milijuna kuna utrošeno je samo na svjetlosni stup koji je u 10 godina radio ukupno 3 mjeseca.

Iz platforme "Zagreb je NAŠ!" dodali su kako će raditi sustavno na tome da trgovi postanu funkcionalni, kako bi ih građani mogli koristiti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.