Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stvoreni preduvjeti za punu funkcionalnost Fonda za obnovu

22.12.2020.

17:20

Autor: Mario Mihaljević

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Na sjednici Upravnog vijeća Fonda za obnovu, danas je usvojen Statut, Poslovnik i Pravilnik o radu Fonda čime su, kako je poručio ministar prostornog uređenja i graditeljstva Darko Horvat, stvoreni svi preduvjeti za njegovu punu funkcionalnost, a što je važno za obnovu.

-Usvajanjem Statuta, Poslovnika i Pravilnika stvoreni su svi preduvjeti za punu funkcionalnost Fonda za obnovu. Ovo je iznimno važan korak za predstojeći proces obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije-, poručio je u priopćenju ministar Horvat, nakon sjednice održane u njegovu ministarstvu. 

Donošenjem tih akata uređuje se naziv, sjedište, pečat i zaštitni znak Fonda, djelatnost, zastupanje i predstavljanje, unutarnje ustrojstvo, ovlasti i način odlučivanja, imovina i financijsko poslovanje, međusobna prava i obveze osnivača i Fonda, javnost rada i drugo.

U Ministarstvu ističu i kako je donesena odluka o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja Fonda i njegova zamjenika. Natječaj se objavljuje u Narodnim novinama i na internetskim stranicama Fonda, a prijave se podnose u roku od osam dana. Budući ravnatelj imenuje se na mandat od četiri godine, a od potencijalnih kandidata očekuje se najmanje 10 godina radnog iskustva, od kojih najmanje pet godina na rukovodećim položajima.

Sjednici su, uz ministra Horvata, nazočili i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, državni tajnik Ministarstva financija Zdravko Zrinušić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić, pročelnica Gradskog ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba Sanja Jerković te predstavnici Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, navodi se u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.